Victoria - Before I die

2013-09-30 @ 08:27:00
~ Motivation
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Victoria - The Equation of Life

2013-09-29 @ 13:20:58
~ Victoria

Tumblr_lztbxqwk2h1r3v6zeo1_500_large














Matilda - Warm Bodies

2013-09-28 @ 23:46:05
~ Matilda
Vickan och jag hyrde nyss ner en film (Warm Bodies). Som garanterat har blivit en av favoritfilmerna.
 
"En zombie blir förälskad i flickvännen till en av hans offer, och deras romans sätter igång en kedja av händelser som förändrar hela den livlösa zombievärlden, såväl som den mänskliga."
 
Så bra! Till än början var den konstig och lite långseg, men blev jätte bra, när man väl kom in i den. "R" var hur söt och gullig som helst, inte bara som karaktär utan till utsende också (som människa). Varför finns sådana killar bara i filmer och böcker?
 
 
Definitivt en film jag skulle kunna se flera gånger om, och tipsa andra att se.

Dock tror jag att många precis som jag tycker att den verkar konstig. Handlar om zombies och allt sånt, och verkar allmänt skum. Men den är hur bra som helst.
Trots att jag normalt sätt inte är så mycket för övernaturliga filmer, Twilight och Harry Potter fungerar (dock är böckerna mycket bättre än filmerna), men där går också min gräns. Men denna tyckte jag faktiskt om, även om den är fylld av övernaturliga varelser som zombies och skelett som raglar omkring och försöker ta över allt mänskligt och zombie/halvmänskligt liv. Den stannar trots alllt inom ramarna och svävar inte iväg för mycket!
 
 

Victoria - Rätt häst och fel ryttare

2013-09-28 @ 18:26:00
~ Fotografi - Hästar
Idag fick Matilda testa att rida Silver och även hoppa några språng vilket gick galant! Båda skötte sig verkligen utmärkt och Matilda gjorde ett väldigt bra jobb med tanke på att han är en allt annat än enkel ponny.
 
Lite bilder jag knäppte idag:

Victoria och Matilda - F R Å G E S T U N D

2013-09-27 @ 22:30:46
~ Frågor och Svar
Vi har bestämt oss för att ha en frågestund, så fråga hur ni vill om vad ni vill! Så svarar vi så gott vi kan


Victoria - Veckans topp 3

2013-09-27 @ 12:49:00
~ One Direction
* Vi har fått jättebra biljetter till 1Ds konsert! Hur awesome?
 
* Jag har gått och blivit en gleek, har verkligen fastnat för Glee och speciellt nu när PLL inte går så har jag verkligen hittat en rolig och inspirerande serie som har fångat mitt intresse och håller mig sysselsatt... Blir dock lite ledsen när jag ser Cory. Hoppas verkligen du har det bra var du än befinner dig.
 
* Matilda och jag ska sova hemma hos mig en eller två nätter helt ensamma. Inga partyn om ni tror det, bara mys mys mys
 
            

Matilda - On my way to school

2013-09-27 @ 07:58:00
~ Matilda
Hej, sitter i bussen påväg till skolan, är väll några kilometer kvar. Äntligen är det fredag! Efter skolan åker jag hem rider Peppar och fixar stallet, hem och fixa mig och packa saker jag ska ha med mig till Victora. Sover hos henne hela helgen, kul kul. Så uppdateringen kommer förhoppningsvis vara på topp. 

Victoria - I wish

2013-09-27 @ 07:36:46
~ Victoria
 
Är det bara jag som är fruktansvärt dålig på att prata?
Orden kommer ut ur munnen i fel ordning, hoppar och far så allt bara blir kaos. Har jag otur kommer det inga ord överhuvudtaget...
 
Hade vi kommunicerat via skrift hade jag klarat mig bra, men prata. Det kan jag inte.
 

Victoria - Wanjaträning 2013-09-25

2013-09-26 @ 07:45:12
~ Träning
Hoppträningen igår bra, jättebra fast ändå inte. Han hoppade super som han brukar göra så inget trassel när det gällde hoppningen i alla fall. Dock tyckte jag han kändes lite tom när jag red på backen och även i anridningen - inte loj men jag hade inget riktigt sug i bettet helt enkelt. Visst löste det sig bra ändå men det känns betydligt tryggare om han ligger på bettet lite då jag har en större chans att känna om han tänker hitta på något.
Vi red en del linjer - både bågar och raka linjer - på cirka 90 - 1m vilket kändes bra. Höjden är inga problem för min studsboll i alla fall och när vi väl fått reda på vad det är i munnen som stör Silver så hoppas jag att det blir kanonbra! Vi har tid till hästtandläkaren om två veckor (7 oktober)
 
 
Detta beror nog ganska mycket på att jag red honom väldigt lösgjord i tisdags och red lite sådsana övningar man egentligen inte ska rida på en ponny som redan har svårt att ta stöd i bettet. Men han var väldigt avspänd och fin i tisdags och jag hade ändå - även om det var lite - stadig kontakt med munnen. Jag har i alla fall lärt mig att jag inte ska göra sådana övningar dagen innan en hoppträning.
 
Det var 3 minusgrader idag...
 

Matilda - Dålig uppdatering

2013-09-25 @ 23:04:00
~ Matilda
Dålig uppdatering från min sida både idag och igår, men har inte haft så mycket tid till att blogga. Då jag slutat sent och har haft läxor som måste göras. Har i alla fall inga fler läxor den här veckan, har dock ett prov i so som jag måste träna lite mer på.
 
Måste sova nu men har fixat så att ett åsiktsinlägg kommer komma upp någon gång nu i veckan.
Man kan ju undra hur han lyckats med detta....

Victoria - About yesterday

2013-09-25 @ 07:45:48
~ Victoria
Hann inte skrvia något igår kväll eftersom jag kom hem ganska sent från stallet.
 
Jag red i alla fall lite dressyr igår och Silver var väldigt fin faktsikt. Jag red en hel del övergångar trav - halt - trav och liknande övningar då fokuset mest låg på att få hon avslappnad och lite lång och låg i formen samt aktivera hans bakdel ordentligt.
 
I kväll ska jag hoppträna, wihi :)
 
 
 

Victoria - Hissar

2013-09-24 @ 08:00:00
~ Hiss och Diss
- Positiv energi i enorma mängder
 

Något av det bästa som finns. Det går jämnt ut genom att bli glad själv och göra andra glada. För visst känns det bra att göra någon en tjänst, fälla en positiv kommentar om någon eller dylikt och se hur personen verkligen lyser upp. En häftig känsla som bör hissas
 
 
- Olika energi/motivation boosts
 
 
Inspirerande och bra, motiverande och energigivande. Ja allt på en gång. Det är väldigt individuellt hur och när du inspireras av något, men alla gör vi det och alla drabbas vi någon gång av en enorm boost. Ta då vara på den och använd den väl - motivation och inspiration gör allt så mycket enklare.
 
 
- Horse1
 
 
Har själv inte kanalen men en ren hästkanal kan väl inte vara annat än bra? Förhoppningsvis sänds mängder av intressanta repotage, dokumentärer, tävlingar och filmer att bänka sig framför. Har dock inte hört någons åsik än, så denna huss byggs på mina egna förväntningar. För detta borde inte bli annat än bra!
 
 
- Livet i största allmänhet
 
 
Idag är jag glad, imorgon kanske jag är ledsen. Men för dagen och stunden är allt awesome
 


Matilda - Virdarnas Peppar

2013-09-23 @ 22:28:00
~ Virdarnas Peppar
Peppar som han kallas är en D-ponny valack, född 1994. Han är en New Forest, efter Miclas Micado och under Värends Picette. Som vi har haft sen sommaren 2011, så ungefär 2år.
Peppar har en väldigt speciell personlighet, då han älskar att vara sin ryttare till lags och göra rätt. Dock behöver han en ledare som han kan lita på, då han kan bli rätt busig och feg. Han är en utav dom gosigaste och keligaste hästar jag någonsin mött, han älskar verkligen att bli ompysslad. Något som är väldigt roligt i tanke på att jag älskar att fota är att Peppar är en riktig linslus, vilket ni kommer märka här under.
 
Peppar är inte våran egen ponny utan min kusins, men vi har honom på foder.   
 
I ridningen är han lite små seg, men fin. Dock har jag inte ridit honom så mycket förens nu i sommar, då det är min mamma som har ridit och tagit hand om honom vilket också var tanken när vi tog honom. Utan jag red Peppar bara någon gång i bland, när mamma inte kunde rida honom eller när jag hade tid. Men sen i somras hjälps vi åt med att rider och tar hand om honom.
 
Världens finaste och gosigaste!
 

Matilda - Om mig

2013-09-23 @ 22:24:03
~ Matilda
Som ni kanske har förstått har jag lite svårt för att komma igång. Men efter jag väl gjort det kommer det flyta på, förhoppningsvis i alla fall.
 
Hur som helst heter jag Matilda Nyman, är född 1998 och bor i en liten stad som heter Söderköping. Eller rättare sagt en mil utanför, i ett ställe som heter Mogata, vilket antagligen inte säger er så mycket. Där bor jag med min familj, mamma pappa och två syskon. Denna hösten började jag nian i idrottsprofil och kommer så småningom att söka till gymnasiet. Vet dock inte exakt vilken linje jag ska gå än, men det lutar mot samhäll. Men det lär ni ju få veta här när det närmar sig, för då har jag garanterat gjort mitt val.
 
Hästar är något jag brinner för och en livsstil jag inte skulle kunna välja bort.
Redan som väldigt liten var jag säker på att det var hästar jag skulle hålla på med, och när jag var 6år började jag rida på ridskolan i Söderköping. Som också är klubben som jag rider och tävlar för. 2004 hade jag en A-ponny på foder, vilket inte riktigt var meningen. Mina kusiner behövde en sälskapsponny åt deras häst, och mamma är häst intresserad, och ridit mycket när hon var lite så på den vägen gick det. I slutet av 2004 blev hon min, vilket inte var meningen men vid det laget hade vi fäst oss så mycket i henne. Och eftersom att ägarna skulle sälja henne kunde vi längre inte ha kvar henne på foder. Efter det har jag haft en C-ponny och en D-ponny, kommer gå in mer ingående om dom senare i ett inlägg enbart om dom.
Just nu har min mamma och jag en D-ponny  på foder som ni kommer kunna följa här på bloggen. Kommer såklart komma ett inlägg om honom också.
 
På den lilla tid som inte läggs på hästar och ridning är jag med vänner, eller fotar med min Canon 1000D. Kan inte påstå att jag är så bra på att fota, men jag älskar att testa och pröva mig fram. Dock måste jag köpa ett längre objektiv så att jag kan komma närmre föremålen. Favoritmotivet är hästar av alla olika slag, ur olika vinklar och perspektiv.
 
Sist men inte minst ska jag också berätta om de fem muppar som betyder så mycket för mig, One Direction! Som i slutet av 2012 blev mitt favorit band, eller favorit band är helt fel ord de är mycket mer än så.
 
Vilket ni säkert förstår kommer jag skriva om hästar och ridsporten i övrigt, men även om min vardag, och andra åsiktsinlägg som inte bara rör hästar eller ridning.
 
 

Matilda - NU

2013-09-23 @ 11:32:00
~ Matilda
Hej, nu är jag klar med presentationen om mig ska bara renskriva och justera den lite. Så i eftermiddag / kväll kommer den komma upp samt några andra inlägg.

Victoria - Ingen som undra något?

2013-09-23 @ 10:30:00
~ Frågor och Svar
Ingen som undra något eller har någon liten fråga kanske?
Jag svarar mer än gärna ;)
 


Victoria - Resultat från gårdagen

2013-09-23 @ 08:30:00
~ Silverado

Det finns inte mycket mer att säga än att han verkligen var grym!

 

Dressyren kändes sådär dock. Han var bitvis ostadig och mot hand men det är bara att kämpa vidare, 58 % (63 straff) är väl ändå inte så pjåkigt med tanke på vädret - ja, det regnade en hel och del - och att vi inte ridit så många dressyrprogram tillsammans. Den förlängda traven var som alltid ett guldkorn men fick även riktigt bra poäng på den avslutande travvolten där du ska länga ut tygeln och då även formen. Annars var det helt okej, den halten du gör när du vänder över ridbanan gick helt åt skogen och vi stannade till sist i staketet istället för vid X.

 

Hoppningen gick jättebra, en lugn och stadig nolla utan några som helst konstigheter.

 

Terrängen gick super och definitivt över mina förväntningar. Silver och jag har haft en väldigt svajig säsong men nu mot slutet har träningarna känts väldigt bra vilket har höjt mitt självförtroende ypperligt. Jag blev lite osäker på hur Silver skulle reagera över allt pynt vi ställt ut på banan – äpplen, sly från olika träd, halm m.m. Till min stora glädje brydde han sig knappt och vi gick felfritt! Mot slutet var han dock lite trött så att förbättra konditionen till nästa säsong är ett måste. Denna gång höll min ridning hela vägen och trots att jag lade honom nära några gånger räddade han mig verkligen. Fin fina pojken min

 

Ett stort plus är att även jag och två tjejer till blev klubbmästare i fälttävlan 2013 :)


Victoria - defintivt helt oskyldig

2013-09-23 @ 08:01:06
~ Victoria
Jag har inte rört designen och ändå ser bloggen helt muppad ut... Förhoppningsvis är det bara blogg.se som har något problem och att det är åtgärdat snart, för jag är definitivt oskyldig till att bloggen ser såhär konstigt ut!

2013-09-22 @ 22:01:00
Allmänt
 

Victoria - Some say the world will end in fire...

2013-09-22 @ 22:00:00
~ Words

Some say the world will end in fire,
Some say in ice.
From what I've tasted of desire
I hold with those who favor fire.
But if it had to perish twice,
I think I know enough of hate
To say that for destruction ice
Is also great
And would suffice.

Robert Frost

Victoria - Orkar inte skriva mer än att pollen verkigen var grym idag!

2013-09-22 @ 19:16:20
~ Victoria

Victoria - Vad är lycka om inte detta?

2013-09-22 @ 08:00:00
~ Victoria
 

Victoria - Klubbmästerskap imorgon

2013-09-21 @ 21:50:25
~ Tävling

Tidigare idag var jag hos min tränare för att hjälpa med förberedelserna inför fälttävlans-KM som går av stapeln imorgon. Jag ska även vara med och själv rida vilket kommer bli himla kul förstås. Är anmäld till 70-klassen vilket betyder att vi rider debutant fälttävlansprogrammet 2011, 70 - 75 centimeter hoppning och 70 terräng. Som en riktig tävling egentligen.

Dressyren är dock inte min och Silvers starka sida så jag väntar mig inte några superprocent direkt. Jag vill egentligen bara gå in och göra min grej samt ha det väldigt roligt – vilket jag med största sannolikhet kommer ha. Det var ett tag sedan jag sist tävlade fälttävlan – även om detta inte är en tävling i den bemärkelsen så får det räknas som det nu – så förhoppningsvis har utvecklingen gått framåt. Det lär vi få veta och se imorgon.


Victoria - Jag vill ha tillbaka sommaren nu

2013-09-21 @ 11:48:00
~ Victoria
Enligt mig är sommaren definitiv över när man vaknar upp och termometern vissar 3,6 grader...
 
Ge mig nu tack!


Victoria - Treacherous

2013-09-21 @ 09:30:00
~ Victoria
 
Denna går på repeat konstant, har inte varit ett fan av Taylor tidigare. Men denna låt är verkligen underbar, speciellt sticket. Ryser

Victoria - Bara en av de ungdomar i långa landet lagom.

2013-09-21 @ 08:08:00
~ Victoria
* Alla uppmuntras att ha sina egna åsikter samt stå för dem - Har däremot du som ungdom åsikter och ifrågasätter något ombeds du hålla käften och anses sakna all typ av ödmjukhet.

* Alla ska ha sin egen identitet och ha rätt att se ut precis som var och en vill - väljer du docka att ha blått,lila eller rosa hår anses du vara konstig eller onormal.

* Kärlek är vackert och därför accepteras homosexualitet - dock är bög det värsta du kan vara och det värsta du kan kalla någon, eller?

* Mår du dåligt och beklagar dig det minsta är du en attentionwhore som bara vill ha uppmärksamhet - är du däremot väldigt glad ombeds du sluta flina som en idiot eftersom det faktiskt finns folk som mår dåligt.

* Är du väldigt smal är du antagligen sjuk på något sätt - men är du lite större ska du sluta klaga och börja träna, fetto.

* Ungdomar ska pushas framåt och våga visa sig och ta för sig - men samtidigt ska de helst stå i sitt led och inte sticka ut allt för mycket.

* Sverige ska vara ett land med ett öppet sinne - men samtidigt är det så mycket fördomsfulla landet mellanmjölk över Sveriges samhälle att jag blir spyfärdig!
 
 
Ja, jag generaliserar, kritiserar och framförallt provocerar. Men det kanske är dags att öppna ögonen lite och lära sig tänka lite utanför mjölkpaketet.

Victoria - 21.00

2013-09-20 @ 21:10:58
~ One Direction
Hej alla ni där ute i cyberspace. Har desvärre inte hunnit blogga något tidigare idag vilket är lite tråkigt såklart. Silver gick lite dressyr idag och var faktiskt riktigt fin och behöll en stadig och bra känsla hela passet!
 
Alla ni där ute som - precis som jag är directioners har förmoldigen redan sätt att 1D snart säljer biljetter till WWA Tour. Jag är så himla taggad och ser fram emot det till tusen, ja bara tanken på att de kommer hit kommer praktiskt vara det jag lever på denna vinter...

Victoria - Jag är med och tävlar om...

2013-09-19 @ 15:46:00
~ Victoria
 
Länk till Johannas inlägg här och Aw sporthorses här

Victoria - The land of daydreams

2013-09-19 @ 12:00:00
~ Victoria
 
Drömmer, det gör vi alla eller hur? Någon drömmer om att bli astronaut, någon annan drömmer om han med stort H medan den tredje drömmer om att någon gång slippa leva i rädsla. Det finns inga begränsningar på vad du kan drömma om.
 
Själv drömmer jag om honom - ja med stora bokstäver. Vi har aldrig träffats eller ens varit nära att göra det. Det är en klen tröst att vi i alla fall bor i samma världsdel. Ärligt talat vet jag inte mycket mer om honom än det internet kan bjuda samt den bild jag av honom i min egen fantasi målat upp. Allt är dagdrömmar - sådana som aldrig lär bli sanna. Men vad vet jag? Att oddsen är svaga är en självklarhet men att ingenting är omöjligt... - verkligen inte.
 
 
Vad drömmer ni om?
 

Victoria - Questions and Answers

2013-09-19 @ 08:22:00
~ Frågor och Svar
Fick ännu en fråga av ytterligare en gullig bloggläsare, det är superbra att ni kommenterar om ni undra något! fortsätt så.
 
 
En fråga bara, hur lång är du? (Menar absolut inte att du är för lång eller så)
 
Svar: Jag är cirka 165 cm lång. Ganska kort egentligen men grejen är den att jag har jättelång överkropp vilket gör att jag ser längre ut när jag sitter på hästryggen än vad jag egentligen är. Egentligen är jag mer byggd för att simma än för att rida, men om ni frågar vad som är roligast så är svaret ganska självklart ;) Känner mig ganska lång på ponnyer jag egentligen kan rida om man ser till mina 165 cenctimeter, men när överkroppen blir så lång känns det som jag fäller fram överkroppen mycket, det är därför jag inte gärna rider mindre ponnyer.
 
Hoppas du nöjde dig med svaret även om det blev lite av en roman ;)
 
 

Victoria - Ibland är du den enda ljusglimten som existerar

2013-09-18 @ 21:00:00
~ Fotografi - Porträtt

Victoria - Lycka

2013-09-18 @ 15:00:00
~ Fotografi - Hästar

 

Victoria - Christerträning 2013 -08-24,25

2013-09-18 @ 09:30:00
~ Filmer

Victoria - Läxor på hög

2013-09-17 @ 21:19:00
~ Victoria

But I like to watch him, especially those times when doesn’t even recognize that my gaze had fallen on his just a few minutes ago. I’m pathetic, I’m stupid, I’m blinded, and I’m broken. But I’m also in love with the one I can’t have.  

 

Yes jag gör engelskaläxor och har tyvärr ingen tid att skriva. Har muntlig redovisning imorgon samt en text jag ska mejla till min lärare, ni ser ett litet utdrag ovan. Funderar på om jag ska börja posta delar av den här på bloggen. Dock är den på engelska men ni kanske tycker det är intressant i alla fall...


Jag sitter också ett filar på ett nytt åsiktsinlägg som kommer vara lite mer av det provocerande slaget. Vi skriver krönikor i skolan så det är klart man blir inspirerad :)

 

Där hade ponnyprinsen riktigt lång man


 

 

 

 

 

 


Victoria - Häst är bäst...

2013-09-16 @ 19:00:00
~ Victoria

Häst är bäst. Eller hur?

Oftast är svaret ja. Men ibland även nej och kanske. De dagar allt verkligen känns trist och hopplöst kan det vara svårt att komma ihåg att tjusningen – den man känner de pass och dagar som går sådär extra bra – någonsin existerat. Men de gånger man väl sitter på hästryggen med ett leende som går från öra till öra samt fylld av en känsla av upprymdhet känner man sig verkligen tacksam till de högre makter som skänkte oss en sådan fantastisk varelse som hästen. Som bär oss på sin rygg och oftast accepterar det vi vill eftersom de så ofta vill vara till lags.

 

Egentligen är det himla konstigt och absurt att en så pass ”liten” varelse som människan kan manövrera ett så pass stort och starkt djur som hästen.

 

En häst eller ponny med ett stort hjärta är den bästa tränings och tävlingskompisen du någonsin kan få. Finns inte viljan där spelar varken hoppteknik eller steglängd någon roll, för vill inte hästen kan du ge dig katten på att det krävs mycket för att den ska göra det. Och då menar jag inte mycket i en positiv bemärkelse.

 

Men min poäng är i alla fall hur mycket vi ska värdesätta och förundras över våra hästars stora hjärtan, överseende sätt och tillit till oss människor. Det är sällan en häst är långsint och pikar oss för våra misstag som ofta människor har en tendens att göra. Istället finner de sig i att vi skumpar runt likt några säckar potatis och borstar pälsen åt fel håll i början. De finner sig i att vi plötsligt börjar styra dem mot en massa skrot (hinder) istället fr att ta den självklara vägen – runt om. Alla hästar är olika och har olika förutsättningar för hur långt de kan gå. Men även om tekniken brister kompenserar ett stort hjärta det mesta.

 

”He has his own style, but yeah he’s very careful and always gives his best”

 

Så beskriver Dirk Schrade sin valack Hop and Skip efter en felfri ritt i det avslutande hoppmomentet i Europamästerskapen i fälttävlan. Och visst är det sant att Hop and Skip utmärker sig tack vare sin minst sagt udda hoppteknik. Men han har en inställning till hoppning som verkligen är värd guld. Men hade han inte haft den viljan att göra sitt yttersta för att inte riva hade banan med största sannolikhet förvandlats till ett plockepinn.


Victoria - Så kan det gå...

2013-09-16 @ 17:00:00
~ Bloopers
Jag vill inte hoppa, men jag vill samtidigt inte springa på sidan så varför inte göra både och?


Matilda - Snart förhoppningsvis

2013-09-16 @ 12:39:00
~ Matilda
Hej, som ni kanske märkt har jag inte bloggat något här än.
 
Men förhoppningsvis är jag snart klar med min presentation om mig, så jag kan dra igång med bloggandet på riktigt. Har rätt svårt att få ihop den bra, alltid är det något som inte riktigt är som det ska.
 
Har i alla fall kommit än bit så snart så. Ska försöka bli klar med den innan helgen beroende på hur mycket läxor vi har, samt göra några anndra inlägg innan. Något speciellt ni vill läsa? har några idéer.
 

Victoria - Answer

2013-09-16 @ 11:00:00
~ Frågor och Svar
Fick en liten fråga av en gullig bloggläsare som jag tänkte svara på!
 
Vad använder du för program när du redigerar videor? Älskar bloggen!
 
Jag använder mig av windows movie maker eller windows live movie maker, tack vad du är söt :*
Glöm inte att kika in på min youtubekanal ibland; Nsvictoria


Victoria - Ni kanske anser att min musiksmak är kass men denna låt är verkligrn grym!

2013-09-16 @ 08:00:00
~ Victoria
Denna har gått på repeat ett tag nu och kommer förhoppningsvis göra det ett tag till. Det är få andra som jag har träffat som har gillat den men jag fullkomligt talat älskar den! OneRepublic har verkligen levererat yttligare - enligt min åsikt - grym låt. Lyssna och döm själva.
 

Victoria - Tur att morgondagen existerar

2013-09-15 @ 22:11:22
~ Victoria
Han med allt jag hade planerat förutom att fixa Silvers grejer, men det är tur att morgondagen existerar! Silver gick ett kravlöst pass på en vall nära vårt stall och jag utan tvekan säga att den där ponnyn verkligen är lycka! Det är omöjligt att inte le åt hans små upptåg och bus, livsglädjen verkligen lyser om honom. Matilda knäppte en hel del härliga bilder som säkerligen dyker upp på bloggen inom en snar framtid.
 
Matilda och jag har även sprungit en runda på fem kilometer idag samt styrketränat lite. Att träna är så hinla kul när man väl kommer igång och framförallt mår man så bra och känner sig så fräsch efteråt. Nu ska jag studsa in i duschen, så see you later.
 
 
Min ögonsten

Victoria - Terrängträning 2013-09-03

2013-09-15 @ 14:06:49
~ Filmer

Victoria - Quick fix

2013-09-15 @ 12:42:34
~ Victoria
God morgon till alla er som nyss gått upp och god förmiddag till er som liksom vi varit vakna ett tag. Matilda och jag fixade hennes stall (mockade,sopade,gjorde höpåsar m.m) nu på morgonen och var klara drygt elva. Lite senare under dagen ska jag även rida Silver - något lättare pass dock - samt göra rent utrustningen som jag inte orkade fixa igår. Har även läxor att göra (engelska redovisining, blä) och om tiden finns till hade jag tänkt att ge mig ut och springa en halvtimme
 
Matilda håller på att slänga ihop ett inlägg om sig själv nu så snart är hon också igång - förhoppningsvis i alla fall.
Foto: This is how I roll...v

Victoria - Jag är verkligen dålig på att skriva utvärderingar.

2013-09-14 @ 17:41:00
~ Filmer

Jag är egentligen ganska dålig på att skriva utvärderingar men ska trots allt göra ett tappert försök. Prinsen aka Silverado skötte sig verkligen över förväntan och jag är verkligen nöjd med både hans och min insatser. Tänkte i alla fall skriva en lite mer detaljerat om de två klasserna var för sig.


LD + - 85cm: Jag hade med mig ett hackamore och ett odelat tränsbett men valde att prova att rida med hackamore, jag har inte hoppat honom så mycket med hackamore men de få gånger jag väl har gjort det har det gått bra.

 

Denna klass och även den andra klassen också var han mycket pigg och blev lite stark för mig. När jag rider med hackamore är det extra viktigt att jag rider med skänkel och sätet för att verkligen "sätta honom på rumpan" så att han inte tillåts att vika in huvudet och plöja fram med mycket vikt på framdelen.


Framhoppningen kan bara beskrivas med ett ord - kaos. Av någon anledning var vi väldigt många innen på framhoppningen varav många ponnyer - även Silver - var väldigt pigga. Jag blev tyvärr påriden en gång (inget allvarligt förstås) men när jag känner att jag inte har riktigt koll på situationen blir jag väldigt stressad. När en tjej dessutom föll av och höll på att bli trampad av en annan ponny bestämde jag mig för att hålla mig lite i bakgrunden och inte hoppa mer förrän de flesta försvunnit från framhoppningen. Så mängden språng blev ju inte direkt extrem, helt tvärtom snarare.


Väl inne på banan försökte jag bara tänka på att fullfölja min plan så gott det gick och hålla honom uppmärksam och fokuserad. Hinder som kommer snabbt ur sväng har tidigare varit och är fortfarande ett problem för oss så jag koncentrerade mig extra mycket på att verkligen ha honom med mig i svängarana. Han var väldigt pigg och vissa linjer lät jag honom rinna iväg lite. Tur att han är ärlig i sådana situationer och hoppar även om han ligger stort. Omhoppningen blev ingen av det snäva slaget men jag nollade i alla fall och dubbelnollan räckte till en tredje placering.


LC+ - 95cm: Denna klass blev framhoppningen bättre och jag kände mig lugnare. Jag fokuserade mycket på att få tillbaka honom och lägga honom lite närmare hindren istället för att riskera att få flacka språng.


Inne på banan var han fin men kändes lite tittig. Han tittade till på en vit grind så vi fick ett lite onödigt stopp men det var definitivt ingen big deal. Bara att köra om. Dock kom jag lite ur rytm efter det och började rida lite försiktigt och lägga honom lite väl nära, men där räddade han mig verkligen. Jag är väldigt nöjd med resultatet och dessutom var det en ganska teknisk bana vilket gjorde att många stannade ut sig. Jag åker ut på tävlingar för att träna och skaffa mer rutin - inte för att bevisa något så ett skitstopp är inte hela världen. Verkligen inte.


Något som är tråkigt är att det inte finns så många LD + och LC+ i närheten, det känns verkligen som det är de klasserna som passar mig just nu då jag helst vill rida omhoppning men vill avvakta med att starta LB ett tag tills självförtroendet är på topp.

LD+

 

 

LC+
 

Victoria - On our way

2013-09-14 @ 07:08:00
~ Victoria
På väg mot Vingåker nu, Mer info och update kommer senare under dagen!

Victoria - Late update

2013-09-13 @ 21:01:00
~ Silverado
Nyss hemkommen från stallet efter att ha fixat Silver och utrustningen till morgondagens tävling. Har nog inte nämnt det men ska i alla fall iväg och tävla imorgon, närmare bestämt till Vingåker. Är anmäld till L:D+ och L:C+ (85 och 95cm) vilket ska bli väldigt kul. Har endast varit på två hopptävlingar tidigare igår varav den senaste var i början av juli. Så det var definitivt ett tag sedan.
 
Världens bästa Matilda hänger dessutom med och kommer - förhoppningsvis - fota lite fina bilder. :)
 
Någon mer som ska tävla snart? Var i så fall?

 

Victoria - Hiss och Diss

2013-09-13 @ 07:30:00
~ Hiss och Diss

Tänkte passa på att hissa och dissa lite på morgonkvisten. Känns som ett bra sätt att starta en dag på eller vad säger ni?

 

 

Dagens hiss:

Dagens hiss går till blogg inspo av olika typer. Jag känner mig super inspirerad att blogga och skriver och nya idéer ploppar ständigt upp vilket är väldigt kul faktiskt. Förhoppningsvis märks det och smittas av lite på er. Finns det något mer inspirerande än människor som verkligen bubblar av iver att få sätta igång med något? Jag ska försöka att skriva så mycket som möjligt nu när inspirationen är på topp så kanske det finns några färdiga inlägg i utkastet att leverera den dagen bloggtorkan slår till!

Dagens diss:

Dagens diss går till ask.com. Fast egentligen är det inte själva sidan jag vill dissa utan de som använder den. De som – anonymt såklart – kränker andra och skriver den ena elakheten efter den andra utan att rakryggat stå och ta konsekvenserna. Det är så fegt och så vidrigt att jag blir mörkrädd och ärligt talat börjat undra var en del av mänskligheten är på väg. Det ser i alla fall inte ut som deras kompass pekar åt rätt håll.

 

Håller ni med mig? Varför/Varför inte?


Victoria - När det inte alltid går som man har tänkt sig

2013-09-12 @ 17:30:00
~ Filmer
 

Victoria - Mysak

2013-09-12 @ 15:00:00
~ Nostalgi

Mysak 

*1999

Okänd härstamning

 

Hur jag nu lyckades hålla ner antalet ord i detta inlägg till knappa tusen är för mig en gåta. För så mycket som jag skulle kunna skriva om denna fina ponny skulle inte få plats i något annat än en tjockare roman. Men är det inte oftast så läget är när man verkligen känner det där lilla extra för sin häst som på något sätt blir mer än att bara älska och tycka om. Mysak kommer förstås alltid vara speciell för mig, inte bara för att han var min första ponny utan också för att både han och jag växte så otroligt mycket under vår tid tillsammans.

 

Mysak provred vi och köpte lite av en slump och ärligt talat var vi nog så okunniga och optimistiska att vi såg någon typ av kapacitet i den lilla ponnyn. När jag provred honom var han både smällfet, sprang mest som en svan och vägrade minst fem gånger på ett lågt kryss. Ärligt talat ville jag inte ens ha honom. Men mina föräldrar tjatade och det hela slutade med att vi tog hem honom på foder. Efter två månader på foder köpte vi honom.

 

Den första tiden var fruktansvärt tuff. Jag var liten, endast 11 år och var van vid de fogliga ridskolehästarna som för de mesta gjorde som man ville. Mysak var en ponny som lärt sig hur man skulle göra för att ta kommandot och få precis som han ville. Han hade skrämt sina förra ryttare genom att tvärnita på hinder och lyckades även skrämma mig på samma sätt. Jag föll av väldigt ofta och var helt enkelt rädd för att hoppa några högre eller tittigare hinder, det slutade ändå alltid med att jag flög av. Dessutom fanns det personer som fann det underhållande att pika mig och reta mig för att min ponny – enligt dem själva – var ful och oduglig. Och sådant går sällan en 11-åring obemärkt förbi.

 

Men vi lyckades övervinna detta och allt började flyta på. Jag placerade mig några gånger 2010 och började verkligen känna mig trygg på hans rygg. Jag visste att han fanns där för mig och att han ställde upp för mig. Han stannade inte längre för att jävlas och alla bra egenskaper han besatte började verkligen visa sig. Men 2011 blev det år jag tydligast kommer ihåg när jag tänker på min och Mysaks tid tillsammans.

 

Jag plockade placeringar i flera starter, debuterade L:a och hade dessutom flertalet grymma rundor även om slutresultatet inte blev speciellt bra. Vi nollade 90 clearrounder som ingenting och drömmen om att kvala medelsvår kändes i högsta grad möjlig att uppnå. Nu nådde vi aldrig dit men jag kan ändå säga att jag är så oerhört stolt och glad över det vi uppnådde tillsammans. Att kvala till Sverige finalen i mountain horse cup var nog den största triumfen, dock inte den bästa tävlingen vi gjort tillsammans men ett klart bevis på att de som trott att vi aldrig skulle lyckas hade fel.

 

Plötsligt hade det blivit 2012, jag var 13 år gammal och dessutom för stor för B-ponny. Mysak var till salu och rätten att kalla honom min skulle jag snart lämna över till någon annan. Vad ska jag säga? Att det var jobbigt? ja det var det. Han var mitt liv, det finaste jag hade. Han var den ponnyn jag provred en kall dag i november 2009, den ponnyn som vägrade säkert 5 gånger på ett litet kryss, den ponnyn som stannade på princip allt, den ponny jag inte ville ha.  Han var den ponny vi till sist köpte för nästan inget alls som inte hade gjort så mycket mer än en maskeradhoppning på ridskolan, han var de ponny jag till sist blev rädd för att hoppa men han var samtidigt den ponnyn jag så villkorslöst älskade bortom alla gränser.

 

 Han var den ponny jag utbildade själv och plockade upp i klasserna, han var den ponny jag hade felfria rundor i 90cm på och endast 4 fel på en regional tävling, han var den ponny jag till sist red på samma bana som sm-ekipagen. Han var den ponnyn ingen trodde på och det var just med den ponnyn jag bevisade att det inte alltid krävs pengar, det krävs vilja och tro. Min fula lilla ankunge som till sist blev en svan. Tanken på att överhuvudtaget lämna bort honom kändes helt absurd. Men samtidigt kunde jag inte ta det själviska beslutet att ha kvar honom. Han var fortfarande relativt ung och hade fortfarande mycket kvar att ge. Att gå och skrota i en hage bara för att jag inte ville lämna bort honom var inget värdigt liv för en ponny som han.

 

Det slutade med att han såldes till en tjej i det stallet jag har Silver nu. De har tävlat framgångsrikt med vinster och placeringar och passar verkligen varandra. Visst saknar jag honom och den känslan av trygghet jag under den senare delen av vår tid tillsammans kände på hans rygg. Livet går vidare medan minnena lever kvar inom oss. Min fina stjärna kommer jag aldrig glömma.

2010:

2011:

2012/2013:

 

 

 


Victoria - Silverado

2013-09-12 @ 12:00:00
~ Silverado

Silverado                                                                                                                                                               
*2004  

Okänd härstamning

 

Silver hämtade vi i Växjö den 28 april 2012 och sedan dess har han varit i min ägo.

 

Det hela började med att jag redan i slutet av 2011 fick syn på hans annons och föll pladask. Egentligen hade vi inte plats för en ponny till eftersom jag vid den tidpunkten fortfarande hade kvar Mysak - min gamla ponny - men efter lite tjat från min sida valde mamma att ringa i alla fall. Det var tal om en provridning ett tag men när inget blev av tänkte jag inte så mycket mer av honom. Det skulle ju ändå inte bli något i alla fall.

 

Men där hade jag verkligen fel. I början av 2012 när jag letade igenom annonserna på hästnet efter en lämplig d-ponny fann jag åter igen skimmeln med den busiga blicken som jag redan några månader tidigare förälskat mig i. Den här gången bokade vi en tid för provridning och några dagar senare for vi söder ut för att titta på Silverado. Jag red honom lite på backen samt hoppade några hinder medan leendet bara växte och växte för varje sekund som gick. Jag tror det är första gången jag verkligen klickat med en ponny för efter provridningen hade jag redan bestämt mig; det var han eller ingen.

 

Sen dess har vi haft våra toppar och svackor och den tiden vi spenderat har vi av flera orsaker inte kunnat utnyttja till fullo. Men trots detta har jag debuterat både LC och LB hoppning samt p70 fälttävlan. När jag köpte Silver var vi båda nybörjare på fälttävlan så det vi idag kan har vi lärt oss tillsammans. Han är verkligen en härlig personlighet och en häftig ponny med glimten i ögat vilket gör att inget ridpass är det andra likt. Visst kan man bli lite trött på hans små lustigheter ibland, men oftast är han himla rolig att rida.

 

De enda målen jag har med Silver är att vi ska ha så kul tillsammans som möjligt samt bli säkrare i terrängen och på hopptävlingar. Den hetsen jag ofta kände när jag var yngre att klättra i klasserna och prestera endast för att visa en massa saker finns inte där längre. I och med att jag blivit äldre och mognat har jag också insett att det finns så mycket mer än att prestera och visa sig duktig. För i de flesta fall när man ska visa sig duktig och skynda sig att kvala högre klasser slutar den ökade stressen i ett platt fall. Tro mig, jag har gått igenom det och jag vet hur det känns. Så om jag nu vill bevisa något med Silver är det endast hur kul vi har tillsammans och att faktiskt kan. Sen spelar det inte så stor roll vilken nivå vi till sist hamnar på.


Victoria - Om ni nu finner det intressant....

2013-09-12 @ 11:00:00
~ Victoria

... att få reda på mer om hon som i skrivande stund befinner sig bakom tangentbordet blir ni - förhoppningsvis - inte besvikna. Hur som helst så heter jag Victoria Nyrop - Sjörén, är född 1998 och bor i den lilla staden Söderköping (söder om Norrköping om det nu säger er något). Denna höst började jag nian och kommer även någon gång under terminen söka till gymnasiet. Ända sedan tidig ålder har jag varit säker på att veterinäryrket är det yrke jag vill syssla med och den tanken hänger faktiskt med än idag, så planen är att jag kommer läsa natur på det gymnasium jag till sist hamnar på. Det framgår säkert att jag inte riktigt har bestämt mig exakt var jag ska gå, men när det väl är dags att söka har jag förhoppningsvis gjort mitt val.

 

Precis som för många andra hästintresserade tjejer och killar i min ålder är den största drömmen att kunna försörja sig på hästar som till exempel tävlingsryttare, fast att arbeta som veterinär åt hopp eller fälttävlanslandslaget skulle i och för sig inte vara så dumt. Hästar är verkligen något jag brinner för och en livsstil jag aldrig skulle kunna välja bort. Jag började rida redan i tidig ålder och fick min första ponny Mysak i slutet av 2009. Han var definitivt inte den optimala första ponnyn men under vår resa hann vi med mycket och framförallt väldigt skoj tillsammans. Mer om Mysak hittar ni här.

Den 28 april 2012 rullade min familj ner till Växjö för att hämta hem min nuvarande studsboll till ponny; Silverado. Läs mer om honom här.

 

Den lilla delen av min tid som inte präglas av hästarna spenderar jag helst med vänner, min Canon 550 D eller en bra bok. Jag älskar att fotografera och experimenterar hellre än att lära mig av en bok eller en kursledare. Än så länge håller jag bara fotograferandet på en hobbynivå och ger gärna bort mina bilder till de som kan tänkas vilja ha dem. Favoritmotivet är hästar i alla former och följer jag någon gång med som medhjälpare på en tävling ser ni mig definitivt med kameran i handen. Om någon i närheten vill bli fotograferad är det bara att hojta till, jag är definitivt ingen expert men bästa sättet att lära sig är ju att öva! Jag står även för all typ av design på bloggen och de flesta av fotona.

Förutom att fotografera och läsa gillar jag också att skriva. Jag driver en novellblogg – tillfälligt nedlagd – som ni hittar här. Ett litet mål jag har satt upp är att någon gång under nästa år ska ha skrivit ett manus till en bok som är tillräckligt bra för att skicka in till ett förlag. Men hur det blir med det återstår att se.

 

Sist men inte minst så ska jag inte glömma bort att berätta om de fem idioter som fångat mitt hjärta. För även om det kan svårt att förstå hur ett band som One Direction betyder så mycket för mig som de faktiskt gör så är det alla gånger sant. Underskatta aldrig någon kärlek för dess favoritband.

Så som ni säkert förstått kommer jag skriva om hästar, ridsport och allt som hör där till. Men ohästiga inlägg dyker självklart upp ibland. Har ni något ni vill fråga om eller ett förslag på hur texten kan utökas var inte rädda för att slänga in en kommentar. Jag bits inte ;)

Den största utmaningem det detta inlägg var att hitta någon bild när jsg såg normal ut, jag lyckades ej!



Victoria - crosscountryriding.blogg.se

2013-09-12 @ 09:00:00
~ Matilda
Vi är två glada tjejer på 15 vårar som älskar livet och mer än gärna bjuder på oss själva. Och nej den viktiga detaljen att vi heter Matilda och Victoria har jag inte glömt bort. Vill ni läsa mer om oss som personer eller våra hästar är det bara att trycka på våra namn bland flikarna ovan.

 

Jag och Matilda har bloggat tillsammans sedan 2011 då vi startade bloggen vmryttare som säkert en del känner igen. Numera heter bloggen dock crosscountryriding.blogg.se och förhoppningsvis har våra inlägg utvecklas och kommer hålla en högre kvalité än de gjorde när vi fortfarande var aktiva på vmryttare. Så varför har vi valt detta till synes krångliga bloggnamn. Jo, sanningen är så enkel att det betyder terräng. Något som vi båda tycker väldigt mycket om.

 

Så även om vi inte är några tävlingsryttare på elitnivå eller åsiktsmaskiner som provocerar allt och alla så hoppas vi att ni i alla fall vill läsa bloggen och det vi kommer bjuda på. Förhoppningsvis blir det en mix av häst, livet i största allmänhet och några åsiktsinlägg. Dock som rör andra ämnen än pessoabett och den eviga hjälmfrågan. Dessa exempel har diskuterats på tusen olika ställen (även vår gamla blogg) och börjar nu kännas lite uttjatade. Vi ska istället satsa på nytänkande och fräscha inlägg.

 

Vi hoppas i alla fall att ni vill följa oss på vår resa genom livet, genom motgång och framgång på en väg där nya destinationer ständigt ploppar upp. Ingen av oss vet var vi kommer hamna och om vi kommer kunna fullfölja våra drömmar. Men genom att sikta mot det omöjliga når vi högsta graden av det möjliga.